2016 スプリングスクールレポート Spring School Report

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ビーンストークではインターナショナルプリスクールの春休み期間を利用し、2週間のスプリングスクールを開校しました。今回も名古屋市内はもとより愛知県内からたくさんの子供たちに参加していただき、楽しく内容の濃い2週間を過ごすことができました。本日はそちらの様子をご覧いただきます。
We had lots of fun learning about the foods produced right here in Aichi during the two weeks of 2016 Spring School at Beanstalk. Please take a look at some of the things we did!

今年のスプリングスクールはランチパーティーからスタートしました。昨年のサマー以降「コミュニティープライド」をテーマに掲げ、地元の特徴を地形や歴史など様々な観点から学習してきました。もちろん一日中英語で生活するビーンストークでは、普段住み慣れているコニュニティーの事も英語で習います。地元に愛着を持ち、歴史を知ることは子供たちが将来海外に出られた際きっと役に立つと思います。初日のクッキングでは、地元の名産「いなり寿司」、「ういろ」を作りました。
We kicked off our Spring School session with a lunch party! We made two famous dishes: inari sushi, and uiro for dessert.
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Younger students made uiro, enough for everyone to share! It was fun mixing and measuring the ingredients. Older students helped cook side dishes: sausages, veggies and potatoes. Everyone made their own inari sushi.
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シーズナルスクールの楽しみのひとつに、遠くに住むお友達との再会があります。また、新しいお友達もできますよ!
It was great to see our old friends and make new friends, too!
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「コミュニティープライド」をテーマにしたシーズナルスクールは今回で3度目です。最終回をしめくくるサブテーマとして、地元の特産品を習いました。
Students learned about three famous products that Aichi produces: Yagoto carrots, eel, and Nagoya kochin chickens. We did reading and made crafts based on these themes.
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名古屋市が誇る日本でも屈指のプラネタリウム、今回は運よく団体鑑賞をすることができました。真っ暗な館内はドキドキワクワクの連続でした。
Students took a trip to the Nagoya Science Museum to learn and enjoy the planetarium!
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お味噌工場見学の前に大豆について予習をしていきました。それぞれ自分の大豆を育てて毎日観察し、芽が出てきたときには大喜び!!
Soy products are a staple food here in Japan. For the second week, students studied the life cycle of beans, and germinated their own soybeans, leading up to learning how miso is made. Students all germinated soybeans in their own “greenhouses”.
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地元特産品の筆頭は何といっても八丁味噌です!岡崎のカクキューさんでは、工場内を見学させていただき、その後は岡崎城でお花見をしました。
Older students took a trip to Okazaki to the Kaku-kyu Miso Company. We heard a lecture about how miso is made and took a tour through the storehouse.
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お城へ行く前にちょっと寄り道をして、ケンミンショーでもお馴染み「大正庵」さんでお昼をいただきました。
Afterward, we all ate udon noodles at a famous noodle house.
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桜の綺麗な時期に素敵な思い出がいっぱいできました。See you at Summer school!
We had a great time at Spring School! Hope to see you here!
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